Regelruimte

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis in Groningen kan nog steeds in een paar minuten uitleggen waarom elkaar beconcurrerende zorgverzekeraars niet nodig zijn. Hij is van mening dat hun werkzaamheden even goed gedaan kunnen worden door overheden of andere instituten. Daarbij wijst hij naar voorbeelden in het buitenland.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Met zijn opvatting vertolkt hij een mening die breder leeft in de gezondheidszorg: het is tijd om afscheid te nemen van het marktdenken. De echte budgetonderhandelingen zijn overgenomen door het ministerie dat met alle sectoren afzonderlijke hoofdlijnenakkoorden afsluit waarin steeds meer inhoudelijke zaken worden afgesproken. Ook dit voorjaar is opnieuw een reeks afspraken gemaakt voor onder meer de medisch specialistische zorg en de wijkverpleging.

De zorgverzekeraars zijn meer in een uitvoerdersrol terechtgekomen en af en toe in de rol van innovator. Wat dat laatste betreft blijft het interessant om te zien hoe vernieuwende projecten op het gebied van langdurige samenwerking

0
51

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.