Regionale samenwerking levert meer op’

Het huis is op orde. Het geloof in de markt is verdwenen. Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis, zet de komende jaren in op regionale samenwerking.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis. Foto: Mieke Meesen
Toen Hans Feenstra in het voorjaar van 2009 aantrad als bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis in Groningen werden er door collega-bestuurders weddenschappen afgesloten hoe lang hij het vol zou houden. Het ziekenhuis zat in een prachtig nieuw gebouw, maar het schreef rode cijfers en het stond met een solvabiliteit van 6 procent op de derde plaats in de ranglijst van armste zorginstellingen. De relatie tussen de vorige directie en de medische staf was getroebleerd en had geleid tot een bestuurscrisis.

Samen met collega-bestuurder Paul van der Wijk en de medische staf gooide Feenstra het roer om. De organisatie ging op

0
81

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.