Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Samenwerken aan ouderenzorg van de toekomst

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Om de grote vraag in de toekomst het hoofd te bieden, zijn ouderenzorgorganisaties hard bezig te innoveren. De Zorgboog en Savant Zorg sloegen jaren geleden de handen al ineen om e-health tot vast onderdeel in de zorg te maken. Ook ZorgSpectrum en Vecht en IJssel werken samen aan verschillende initiatieven.
Ouderenzorg660
Illustratie: Adobe Stock/Kudryavtsev
Premium

Geen enkele regio ontkomt aan

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. Jarenlang met hard en ziel gewerkt in het seniorenbeleid als coach gespecialiseerde gezinsverzorging, beleidsmedewerker samenwerkende bonden voor ouderen, vrijgevestigd geestelijk werker etc., prachtige banen met als doel de kwaliteit van leven van medemensen te waarborgen.
    Nu ben ik zelf 70 en helaas de laatste jaren veel meegemaakt waardoor ik aan de andere kant van de zorglijn ben gekomen. Met verdriet zie ik dat alles wat onze generatie heeft opgebouwd door de Tweede Kamer geraffineerd wordt afgebroken. De generatie die welvaart heeft gewaarborgd wordt straks als zwervers aan hun lot overgelaten. Zo kalft onze beschaving af….de rijken worden weer rijker en aan zorg zal het hun niet ontbreken. De armen armer….en wat de zorg van familieleden betreft: dezelfde politieke organisaties hebben gestimuleerd dat kinderen hun banen ver van hun ouders gingen vervullen. Daar wonen ze ook….Dus dat is een door de politiek ingezet gepasseerd station. Zij hebben ook de verzorgingshuizen afgebroken. En
    alhoewel de geboortegolf van 1950 al jaren met de tijd meegaat en nu dus de seniorenleeftijd bereikt. Heeft de politiek daar niet op willen anticiperen. Dat heeft ze nooit gedaan. In mijn kindertijd was er te weinig schoolruimte, daarna tekort aan middelbare scholen, daarna aan banen en woonruimte en zo ging het een levenlang door…..om tot slot te mogen beleven dat er geen ( stervens) zorgbegeleiding zal zijn…..dat noemen we een beschaving…….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.