Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sjaak Wijma: ‘We moeten niet-passende zorgcapaciteit afbouwen’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Passende zorg betekent dat zorgaanbieders stoppen met behandelingen waarvan ze niet weten of die wel werken. Bij passende zorg hoort een passende bekostiging die ziekenhuizen in staat stelt om minder te behandelen en te opereren, stelt bestuurder Sjaak Wijma van Zorginstituut Nederland.
Sjaak Wijma Foto Paul Tolenaar
Sjaak Wijma. Foto: Paul Tolenaar

De coronacrisis maakt de inzet op

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. Beste Bart,
    van de antidepressiva is vastgesteld dat slechts 15% van de antidepressiva gebruikende patiënten baat heeft van de medicatie. Als de patiënten stoppen met de medicatie krijgt 50% last. Het gevolg is de een grote groep de medicatie onnodig blijft gebruiken, In 3 onderzoeken is bewezen dat geleidelijk per dag afbouwen een effectieve methode is om het onnodig gebruik van medicatie te verminderen. Je zou dus verwachten dat met Zorginstituut Nederland dit steunen. Uit WOB onderzoeken blijkt dat Wijna zich maximaal inzet on de vergoeding tegen te gaan.
    Het woord van Wijma is dus niets waard het is BESODEMIETEREN !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.