Slagveld wijkverpleging

Waar moet het heen met de wijkverpleging? Het lijkt wel alsof zorgaanbieders en zorgverzekeraars steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Ruzies worden uitgevochten voor de rechtbank of breed uitgemeten in de media.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Carina van Aartsen. Foto: Ton Kastermans Fotografie

Waar moet het heen met de wijkverpleging? Het lijkt wel alsof zorgaanbieders en zorgverzekeraars steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Ruzies worden uitgevochten voor de rechtbank of breed uitgemeten in de media. Zo is BrabantZorg laaiend omdat VGZ zich niet wil houden aan zijn doorleverplicht. VGZ verwijst naar zorgaanbieders die nog niet aan hun plafond zitten.

De starre houding van zorgverzekeraars is te verklaren, want van hen wordt verwacht dat zij de kosten in de hand houden. Stellen van budgetplafonds is daar een manier voor. Dat kan alleen bij zorgaanbieders met een contract. Een groter probleem ligt bij de

0
53

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
53
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.