Spoedzorg bij toerbeurt

Ziekenhuizen in de grote stad houden hun spoedeisendehulpafdeling 's nachts open, ook al liggen ze op een steenworp afstand van elkaar. Nergens voor nodig, vindt Guus Schrijvers. Waarom zouden zij de deuren niet bij toerbeurt sluiten? Een simpel plan, maar het stuit op praktische bezwaren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Weet je hoeveel mensen ’s nachts een seh bezoeken? Gemiddeld één per anderhalf uur.’ Guus Schrijvers, gezondheidseconoom en oud-hoogleraar Public Health, is er duidelijk over: ‘Seh-zorg in de nacht is duur en belastend voor het personeel’. Natuurlijk, zeker in dunbevolkte gebieden móet een ziekenhuis zijn afdeling-seh dag en nacht openhouden (zie kader ‘Seh’s in Nederland’). Maar overal elders ook? Schrijvers vindt dat onzin: ‘In dichtbevolkte steden hoeven we ’s nachts niet op twee, drie plekken bij een seh terecht te kunnen’. Hij doet een concreet voorstel: ziekenhuizen in de grote stad die op minder dan 5 kilometer van elkaar afliggen

0
321

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.