FOCUS: Springplank voor Willie Wortels

Het Amsterdamse bedrijf NLC helpt uitvinders om hun medisch-technologische vondsten te vermarkten. Onderzoekers in umc's en technische universiteiten weten de weg inmiddels te vinden. Ook medisch specialisten elders raken enthousiast.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Focus Nieuwe verdienmodellen Zorgvisie magazine nr. 9-2018
Foto: Fotoschlick/stock.adobe.com

Jaarlijks belanden duizenden mensen met sepsis (bloedvergiftiging) op de ic: bacteriën verspreiden zich in hun bloed, snelle hulp is geboden. Nu nog krijgen deze patiënten per infuus antibiotica toegediend. Maar straks is effectievere bestrijding mogelijk, hoopt Robin van Bruggen, wetenschappelijk onderzoeker bij bloedbedrijf Sanquin. Geïnfecteerde rode cellen, zo was hem opgevallen, veranderen min of meer van functie. Zou het niet mogelijk zijn om deze ‘zieke’ cellen te identificeren en uit te schakelen? Het antwoord is ja, meldde Sanquin kort geleden. Van Bruggen en zijn mensen bleken erin geslaagd een filter te maken waarmee geïnfecteerde cellen uit het bloed van patiënten

0
13

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.