Tandje erbij vanwege AVG

Met hoge boetes op datalekken van persoonsgegevens in het vooruitzicht haasten zorgorganisaties zich om op tijd klaar te zijn voor nieuwe, strengere privacywetgeving.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 2/2018
Foto: The-Lightwriter-Getty-Images-iStock

Van alle meldingen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in 2017 over datalekken kwam bijna 30 procent uit de zorgbranche. Alleen al over het tweede kwartaal waren er 2500 meldingen. Deels is deze hoge score goed verklaarbaar. In geen andere sector is zoveel uitwisseling van – vaak gevoelige – persoonsgegevens. Toch is een waarschuwing op zijn plaats, vindt de AP. De toezichthouder wijst op de strenge boetes op datalekken als op 25 mei de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht wordt in nationale wetgeving. De AVG is de privacywet die de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangt. Boetes op datalekken

0
27

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.