Technologie als vriend van de dokter

De oncologie ontwikkelt zich razendsnel. Data uit vele bronnen vermenigvuldigen zich dagelijks. Richtlijnen worden aangepast en nieuwe zien het daglicht. Welke behandeling is voor welke patiënt het beste? Integraal Kankercentrum Nederland werkt samen met zorgprofessionals aan Oncoguide, op IT gebaseerde beslissingsondersteuning.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 2/2018
Foto: IKNL

‘Een dokter kan onmogelijk alle data en kennis uit medische literatuur en databases in zijn hoofd hebben. Elke dag komen er nieuwe data bij. Om arts en patiënt te helpen in het maken van beslissingen omtrent de behandeling, is technologie een onmisbaar hulpmiddel’, licht Xander Verbeek, hoofd innovatie bij IKNL het project Oncoguide toe. IKNL startte ermee in 2014. De door artsen en andere zorgprofessionals zelf opgestelde landelijke richtlijnen waren het uitgangspunt. In die richtlijnen staat voor verschillende soorten kanker beschreven hoe een arts diagnostiek moet doen en hoe hij een bepaalde tumor moet behandelen.

‘De eerste stap was de

0
18

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.