Technologie die het verschil maakt

Een draaiende keuken, vliegtuigverlichting in de vloer en een wc die afspoelt en droog blaast. In de Paswoningen van Siza kunnen cliënten e-health- en technische innovaties uittesten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Paswoning Het Dorp
Technologie in de naast de slaapkamer gelegen badkamer maakt het mogelijk zelfstandig naar het toilet te gaan. Foto: Henk Riswick

Midden in het groen van Het Dorp bij Arnhem, tussen flatgebouwen van drie verdiepingen en rijtjeshuizen, staat een architectonisch hoogstandje. Twee bungalows zoals je die eigenlijk alleen in architectuurtijdschriften ziet: strak en modern. Dit zijn de Paswoningen van Siza, twee huizen die vol zitten met e-healthinnovaties. En dat blijkt al bij aankomst: nog voordat kan worden aangebeld, zwaait de deur van de rechterwoning open. ‘Kom binnen’, zegt Anne Hendriks, gastvrouw van de Paswoningen. Als cliënt van de gehandicaptenzorgorganisatie – ze is spastisch en zit in een rolstoel – weet Hendriks hoe belangrijk nieuwe ontwikkelingen kunnen zijn. ‘We noemen deze woningen

0
75

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.