Technologie maakt mij kenner van mijn lichaam’

Leven met diabetes is voor iedere patiënt anders. Diabetes is niet te genezen, wel te behandelen en redelijk onder controle te houden. Technologie kan hierbij helpen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Diabetes
Jeroen Doorenbos, Diabetes Vereniging Nederland. Foto: DVN

Bij diabetes zijn de juiste medicatie en een gezonde levensstijl belangrijk om complicaties zo lang mogelijk uit te stellen. Denk aan wondjes aan de voeten, nier- en/of zenuwschade, slechtziendheid, aantasting van het bindweefsel en kans op hart- en vaatziekten. Jeroen Doorenbos weet er alles van. Al zestien jaar geeft hij namens de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) onder andere over dit onderwerp trainingen. Zelf heeft hij al 48 jaar diabetes type 1. ‘Diabetes hebben is niet leuk. Voordat ik bij DVN werkte, hield ik mijn ziekte geheim. Maar toen ik deze baan aanvaardde, moest ik met de billen bloot. Sinds die

0
127

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.