Terecht

Juridische adviezen en opinie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

ZAKEN OP ORDE: Ambtelijke werkgevers in de zorg

Door: Tom Koomen en Gerdin Boelens

Na een langdurig wetgevingsproces is eind vorig jaar het Wetsvoorstel normalisering rechtspositie ambtenaren aangenomen. Deze wet trekt de ambtelijke rechtspositie goeddeels gelijk met de rechtspositie van reguliere ‘civiele’ werknemers. De normalisering geldt voor diverse publieke zorginstellingen, zoals umc’s, ggd-en en ambulancediensten.

De wet bepaalt dat de ambtelijke aanstelling met ingang van een nog te bepalen moment van rechtswege wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst. De ambtelijke rechtspositieregeling wordt een cao en de Algemene wet bestuursrecht maakt plaats voor het Burgerlijk Wetboek. De rechtsbescherming is voortaan belegd bij

0
55

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.