TeRecht

Juridische adviezen en opinie. Deze maand in 'Zaken op orde' het verblijfsrecht van een gezonde partner in een zorginstelling.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

Zaken op orde

Het verblijfsrecht van de gezonde partner

Rens Jansen, advocaat sectie Vastgoed & Overheid bij Marxman Advocaten

Wanneer een zorgbehoevende op grond van de Wet langdurige zorg recht heeft op verblijf in een zorginstelling, krijgt de partner (echtgenoot of daarmee gelijkgestelde persoon) recht op verblijf in dezelfde zorginstelling. Dit voorkomt de onwenselijke situatie dat partners worden gescheiden wanneer een van hen zorgbehoevend wordt en naar een instelling wil verhuizen. De zorgbehoevende en de partner betalen hiervoor een eigen bijdrage. De partner krijgt alleen recht op verblijf. Niet op zorg. Ook na het vertrek of overlijden van de

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.