TeRecht

In TeRecht: 'Geluidsopnames in de spreekkamer' en 'Doorgroei msb', een column van Louis Houwen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

ZAKEN OP ORDE: Geluidsopnames in de spreekkamer

Rankie ten Hoopen is advocaat bij Boels Zanders Advocaten

Naar verwachting zullen patiënten in toenemende mate ertoe overgaan gesprekken met zorgverleners vast te leggen. In een Kamerbrief van 10 maart 2016 schrijft minister Schippers dit een goed idee te vinden. Er geldt wel een aantal randvoorwaarden. Zo is gebruik van opnamen voor andere dan persoonlijke doeleinden volgens de Wet bescherming persoonsgegevens in beginsel niet toegestaan. Niet wettelijk verplicht, maar een kwestie van goed fatsoen is bovendien dat de patiënt tevoren meldt dat hij het gesprek opneemt en de arts hiervoor om toestemming vraagt,

0
35

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.