Terecht

In de juridische rubriek: Farmareuzen en reuzenprijzen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

Het verhaal van Robin Kok, die eind vorig jaar een open brief schreef aan Vertex Pharmaceuticals over de hoge prijs van het medicijn Orkambi (tegen taaislijmziekte) is exemplarisch voor de wanhoop van veel patiënten die afhankelijk zijn van een duur medicijn.

Prijzen van geneesmiddelen worden niet gereguleerd binnen de Europese Unie (EU). Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), dat in 2019 naar Amsterdam komt, houdt weliswaar toezicht op de veiligheid en kwaliteit van geneesmiddelen in de EU, maar gaat niet over de prijzen van geneesmiddelen. Het staat farmaceuten vrij om zelf de prijs van de door hen ontwikkelde medicijnen te bepalen. Dat

0
10

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.