Terecht

Juridische adviezen en opinie

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties
ZAKEN OP ORDE

Omzetplafond 2012 overschreden? Attentie!

Veel zorginstellingen zijn in 2013 onaangenaam verrast door een overschrijding van hun omzetplafond in 2012. Door samentrekking van de gewone behandeling met subtrajecten in één zorgtraject werden vervolgbehandelingen in 2013 toegerekend aan de omzet van het jaar daarvoor. Ook veel zorgverzekeraars hadden dit effect van het nieuwe dbc-systeem, dat in 2012 was ingevoerd, niet voorzien. Maar het viel in hun voordeel uit; zorginstellingen daarentegen werden achteraf gekort wegens de overschrijding in 2012.

Het nadeel dat zorginstellingen hierdoor hebben geleden kan soms worden teruggevorderd van de zorgverzekeraars. Let echter op, deze vordering verjaart waarschijnlijk

0
63

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.