Toezicht is niet fundamenteel veranderd’

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek in samenwerking met de NVTZ over het precaire evenwicht tussen toezien en meebesturen. Deze maand in de rubriek Wijze Raad: Medezeggenschapsorganen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

In een interview met de NRC, naar aanleiding van zijn vertrek bij het AMC, vertelde Marcel Levi hoezeer hij het interne toezicht heeft zien veranderen in zijn bestuursperiode. Vroeger sprak hij zijn voorzitter raad van toezicht alleen als er wat was en soms lange tijd niet. Tegenwoordig heeft de raad intensief contact met de tweede managementlaag van het AMC, én met de medezeggenschapsraad, én de studentenraad én de cliëntenraad. Dat kan efficiënter volgens Pieter Vos, bestuurslid van de NVTZ met innovatie in de portefeuille. In de vorige aflevering van deze rubriek pleitte hij voor ‘een soort parlement van zeggenschap

0
11

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.