Toezien in vertrouwen en ongewisheid

Om de cliënt echt centraal te kunnen zetten, wordt volop geëxperimenteerd met regelarme en flexibele zorg. Dat vraagt ook van de raad van toezicht een andere opstelling. Wouter van Ewijk, voorzitter rvt Raphaëlstichting, en Eppie Fokkema, rvt Opella, benadrukken beiden dat je alleen in een sfeer van vertrouwen boven tafel krijgt hoe het echt gaat.
Orla/Getty Images/iStock

In mei 2018 zal Wouter van Ewijk voor de laatste keer de bijeenkomst van de raad van toezicht voorzitten bij de Raphaëlstichting. Dan heeft hij er in totaal ruim elf jaar opzitten als toezichthouder bij de aanbieder van antroposofische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Want behalve de laatste twee termijnen van vier jaar is hij er in het begin van dit millennium ook een tijdje toezichthouder geweest. ‘Ik ga er altijd met plezier naartoe en kom er met een goed gevoel vandaan. Niet omdat er nooit iets misgaat maar omdat er geen angst of paniek in de dynamiek

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in