Transformatie met digitale strategie

Column van Jan Christiaan Huijsman, programmamanager vernieuwing zorg-ict.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist Zorgvisie ict magazine
Jan Christiaan Huijsman. Foto: Frederike Roozen

In 1990 publiceerden Henderson en Venkatraman hun beroemde artikel ‘Strategic alignment – a model for organizational transformation via information technology’ (MIT Sloan Management Review). Het onderwerp is de afstemming tussen bedrijfs- en IT-strategie en de relatie met de onderliggende bedrijfs- en IT-infrastructuur. Voor het eerst werd de strategische en transformationele potentie van de IT-functie voor een organisatie wetenschappelijk beschreven.

Hoe beter die vier op elkaar zijn afgestemd, hoe effectiever de organisatie haar doelen kan bereiken. Niet alleen in de transformatie van interne processen maar ook in de interactie met externe partijen aan leveranciers- en klantzijde.

In zorginstellingen heeft de focus

0
142

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.