Uitgelicht: Alles over het LSP

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een veelbesproken optie voor de uitwisseling van medische gegevens. Maar wat is het LSP eigenlijk precies? Wat kan het wel en wat kan het niet? En hoe zit het met de privacy en de kosten? Een overzicht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alles over het LSP in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
Foto: Sveta/Stock.adobe.com

Het is een terugkerend fenomeen: kritiek op het Landelijk Schakelpunt. Afgelopen zomer, vlak voor het reces van de Tweede Kamer, was het toneel voor de verandering het Binnenhof. De Partij voor de Dieren diende samen met collega-oppositiepartij SP een motie in, die unaniem door de Tweede Kamer werd aangenomen.

De regie over het wel of niet uitwisselen van medische gegevens hoort bij de patiënt te liggen, aldus de motie, en dus is het zinvol om op zoek te gaan naar alternatieven voor het LSP en naar mogelijke ‘decentrale oplossingen’.

Tot zover leek er weinig aan de hand. Alternatieven onderzoeken voor

0
109

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.