Van nasi-beraad naar wijkmaaltijd

Inwoners van de Drentse gemeente Coevorden gaan vijf tot zeven jaar eerder dood dan de gemiddelde Nederlander doordat ze minder gezond en lager opgeleid zijn. Zorgaanbieders in de krimpregio zetten alles op alles om het tij te keren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Coevorden werkt gezondheidsachterstand burgers weg
Bestuurder Wouter van der Kam en huisarts Gerda van der Woude. Foto: Bertil van Wieren

Neem een keukentafel, twee bestuurders, twee huisartsen én twee medisch specialisten. Voeg daaraan toe een grote pan nasi, misschien wel het belangrijkste ingrediënt. Dat recept leidde vier jaar geleden tot een gezamenlijk plan met als resultaat het deze zomer geopende gezondheidscentrum De Veltstroom.

In het voormalige pand van het regionale Waterschap wordt de ruime hal op een doordeweekse zomerdag bevolkt door een tiental mensen. De meesten zitten op de stoelen bij de poli voor bloedafname. Na een afspraak bij een van de huisartsen op de eerste of tweede verdieping, kunnen patiënten op de begane grond meteen terecht om bloed te

0
42

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.