Van samen roken naar samen stoppen

Samen op naar een rookvrije zorg, is de boodschap van staatssecretaris Blokhuis. Makkelijker gezegd dan gedaan, klinkt het in de wandelgangen in de ggz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Stoppen met roken in psychiatrie
Illustratie: Pluisproducties

Mensen met een psychische aandoening roken beduidend meer en vaker dan mensen zonder stoornis. Terwijl het aantal rokers in Nederland daalt, daalt het aantal rokers in de ggz nauwelijks tot niet.

Eind mei 2017 tekende Jacobine Geel samen met acht andere zorgpartijen namens GGZ Nederland een intentie- verklaring om de zorg rookvrij te maken. Dit initiatief was onderdeel van het brede maatschappelijke tabaksontmoedigingsbeleid dat de overheid sinds eind jaren zeventig voert. In het kader van het Nationaal Preventieakkoord steekt de overheid nu geld in het rookvrij maken van de ggz. Verschillende leden van GGZ Nederland zijn daar al voortvarend mee

0
22

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.