Veel verloren maar ook veel gekregen

In de rubriek Aan den lijve van Zorgvisie magazine nr. 1, 2019 vertelt dermatoloog Esther van Zuuren (51) hoe multiple sclerose al meer dan twintig jaar haar lichaam aanvalt. De ziekte verloopt grillig en heeft haar leven, dus ook haar werk, ingrijpend veranderd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Dermatoloog Esther van Zuuren
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Ze werkt nog steeds 20 tot 24 uur per week in de patiëntenzorg in het LUMC waar haar carrière én haar ziektegeschiedenis begonnen. Na een aanval in 2003 wilde het UWV dermatologe Esther van Zuuren volledig afkeuren. ‘Ik zei: “Dat kunt u mij niet aandoen. Ik wil blijven werken.” Uiteindelijk stemden ze in met 20 uur. Niet meer: “dan houdt u geen energie meer over voor privé”.’

Onderzoek naar evidence based medicine

Sindsdien heeft het lichamelijk verval doorgezet, maar niet ten koste van haar werklust. Van Zuuren: ‘Ik doe in mijn vrije tijd mee aan internationaal onderzoek naar evidence based

1
801

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. Bedankt!

    Een vrouw met een zeer geloofwaardige missie als ervaringsdeskundige en begeleidster van (andere) patiënten, gevoed door het feit, dat haar MS zo intens gemeen om je heen blijft sluipen. Senang lees ik hier primair als ‘tevreden’ en iets minder als ‘lekker’.

    Een waarlijk sterke reactie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.