Veilig leerklimaat

De afgelopen week vroeg ik tijdens een bijeenkomst aan medewerkers naar de laatste ontwikkelingen in de verstandelijk-gehandicaptensector. ‘Er ontstaat steeds vaker een angstcultuur, mensen zijn bang om aangesproken te worden op fouten’, antwoordde een nieuwe medewerkster.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hetty de With. Foto: Reed/Jan Willem van Vliet

De afgelopen week vroeg ik tijdens een bijeenkomst aan medewerkers naar de laatste ontwikkelingen in de verstandelijk-gehandicaptensector. ‘Er ontstaat steeds vaker een angstcultuur, mensen zijn bang om aangesproken te worden op fouten’, antwoordde een nieuwe medewerkster. Zij is net overgestapt van de Jeugdzorg naar de vg-sector en volgens haar zijn mensen door calamiteiten, die in de media breed uitgemeten worden, bang geworden verantwoordelijkheid te dragen en te nemen.

In dezelfde week voerde ik een gesprek met een ambulant team. Zij vertelden dat, zodra het spannend wordt, zowel zij als andere hulpverleners in de keten met de verantwoordelijkheid gaan schuiven. Doorpratend

0
389

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.