Veiligheid geboden

Gevoelens van onveiligheid leiden in de gehandicaptenzorg te vaak tot verzuim. Om ervoor te zorgen dat medewerkers zich veilig voelen om hun gevoelens te bespreken, voeren gehandicaptenzorgorganisaties de dialoog.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Gina Sanders/Fotolia

Cliënten met ernstige driftbuien, cliënten die slaan of bijten. Medewerkers in de gehandicaptenzorg kijken er niet vreemd van op. Agressie en geweld komen veel voor in de sector. Dat blijkt uit de werknemersenquête 2017 van het Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Bijna 90 procent van de respondenten gaf aan vorig jaar te maken hebben gehad met agressie en geweld op het werk. Daarmee scoort de gehandicaptenzorg het hoogst van alle zorgbranches (zie tabel). De omvang van agressie en geweld op het werk is bovendien volgens 45 procent van de ondervraagde werknemers toegenomen, volgens 46 procent gelijk gebleven en volgens nog

0
152

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.