Verantwoorde zorg vereist verantwoorde AI

De Nederlandse zorgsector staat aan de vooravond van de invoering van producten die gebaseerd zijn op artificial intelligence. Voor de inzet van AI, zijn vertrouwen en toezicht nodig.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Artificial intelligence
Foto: Memamortworks/Getty Images/iStock

De adoptie van artificial intelligence (AI) neemt toe. Landen om ons heen investeren al fors in AI. Zo investeert Frankrijk 1,5 miljard euro, Duitsland 3 miljard en heeft de EU zijn investeringen verhoogd van 4 naar 20 miljard euro. In Nederland zijn honderden AI-start-ups. In de medische beeldherkenning worden de eerste successen geboekt met AI-toepassingen. Vorig jaar heeft de FDA in de Verenigde Staten meer dan tien AI-producten voor medische beeldherkenning goedgekeurd. Het radiologie- en pathologiedomein loopt voorop met het gebruik van AI.

Symbiose

De zegeningen van AI zitten niet in de vervanging van het vakmanschap van zorgverleners. De symbiose

0
106

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.