Vervanger van polikliniek wint langzaam terrein

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden HartWacht. Maar dat is nog geen garantie voor een snelle verspreiding van het concept dat een uitweg biedt voor overbelaste seh-afdelingen en overvolle poliklinieken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
HartWacht
Foto: FocusCura

Een jaar geleden lanceerden Cardiologie Centra Nederland, FocusCura en Zilveren Kruis de telecardiologiedienst HartWacht. Patiënten kunnen na een verwijzing door de cardioloog in aanmerking komen voor een pakket dat bestaat uit zelfmeetapparatuur, een app en toegang tot een ‘zenuwcentrum’ dat wordt bemand door een cardioloog van Cardiologie Centra Nederland (CCN) die op afstand 24 uur per dag aanwezig is. HartWacht is bestemd voor patiënten met hoge bloeddruk bij wie de medicatie moeilijk is in te stellen, voor patiënten met hartritmestoornissen en voor patiënten met hartfalen. ‘Bij de eerste groep kunnen we patronen ontdekken in de bloeddruk. Op die manier kan

0
75

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.