Vincent van Gogh krimpt met 30 procent

Ggz-instelling Vincent van Gogh gaat 30 procent minder uitgeven aan gespecialiseerde ggz-zorg. De ‘innovatieve krimpstrategie’ van de zorgaanbieder moet resulteren in betere kwaliteit van zorg en meer regie voor de patiënten over hun behandeling.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: PhotoSG/Fotolia

Minder in de gespecialiseerde ggz, meer in de generalistische basis-ggz, meer bij huisartsen en praktijkondersteuners, én meer bij sociale wijkteams. Dat is de beweging die Vincent van Gogh in de leertuin van VGZ (zie kader) wil maken. Net zoals Bernhoven in de cure heeft gedaan. Dat ziekenhuis is in twee jaar tijd met 15 procent teruggegaan qua omzet aan medisch-specialistische zorg.

Ggz-instelling Vincent van Gogh gaat de komende vijf jaar 30 procent terug in omzet in de gespecialiseerde ggz die onder de Zorgverzekeringswet valt. Dat is vastgelegd in een vijfjarencontract met de zorgverzekeraars VGZ en CZ, samen goed voor de

0
63

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.