Vrijwaard na de crisis

Midden in de omvorming naar een toekomstbestendige organisatie deed zich bij ouderenzorginstelling Vrijwaard een incident voor met enorme gevolgen. Van persoonlijke bedreigingen tot een kritisch Inspectierapport.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Locatie De Golfstroom. Foto: Vrijwaard

In september 2014 kreeg ouderenzorginstelling Vrijwaard in Den Helder landelijke bekendheid: een bewoonster beroofde zichzelf van het leven omdat zij moest verhuizen. De bewoners van de begane grond in verzorgingshuis De Golfstroom moesten plaats maken voor een gezondheidsplein. Het verhaal ging dat zeker tien andere bewoners ook suïcide zouden willen plegen. Een gerucht dat een eigen leven is gaan leiden, zegt bestuursvoorzitter Coert Veenstra: ‘Wij hadden aangeboden dat mensen naar een nieuwbouwlocatie konden verhuizen of intern een andere kamer konden krijgen. Nu waren er mensen met hoogtevrees die niet van de begane grond weg wilden, ook de mevrouw in kwestie.

0
46

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
46
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.