Waarde voor de patiënt is de basis voor al onze keuzes’

'Wij hebben niet voor een big bang gekozen', zegt Luc Demoulin, lid van de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. 'Onze aanpak van value based healthcare is: kleinschalig beginnen en stapsgewijs uitbouwen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Luc Demoulin, lid raad van bestuur St. Antonius Ziekenhuis. Foto: Paul Tolenaar

In Nederland en de rest van Europa kijkt men met grote belangstelling naar het Karolinska Instituut in Zweden. Daar gooit de Nederlandse bestuursvoorzitter Melvin Samsom in een klap de organisatie om waardoor alle medewerkers tegelijk worden geacht om volgens de principes van value based healthcare te gaan werken. In plaats van een organisatie opgebouwd rond specialismen, wordt de organisatie daar gestructureerd rond patiëntengroepen. Dit is een enorme organisatiewijziging die veel vraagt van artsen en verpleegkundigen. ‘Zo’n aanpak zou onverstandig zijn in het St. Antonius’, legt Luc Demoulin uit. ‘Dat trekt de organisatie niet. We hebben al te maken met grote

0
188

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
188
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.