Wars van een hiërarchisch keurslijf

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek in samenwerking met de NVTZ over het precaire evenwicht tussen toezien en meebesturen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

In franchiseorganisaties ontbreekt ‘uit de aard der zaak’ meestal een governancestructuur. Dat komt doordat de meeste franchiseformules typisch mkb zijn. Dat neemt niet weg dat er veel aandacht is voor kwaliteit, transparantie en hoe zaken georganiseerd zijn binnen de formule. Maar de franchisenemer is voor 100 procent aansprakelijk, legt Jos Burgers van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) uit. ‘Franchisenemers zijn zelfstandige ondernemers. Zet je daar een laag poppetjes boven die zaken gaat controleren, dan maak je de organisatie bureaucratischer. En dat willen ze nou juist niet’.

Toch een rvt,
maar dan staat t voor transparantie

Het is ook niet nodig,

0
59

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.