Wat mij leidt, is wat patiënten ermee opschieten’

Ondernemen in de zorg is lastig. De combinatie van Stichting Buurtzorg met bv's voor ondernemende activiteiten wekt de indruk dat directeur Jos de Blok premiegeld gebruikt voor privédoeleinden. 'Geld interesseert me niet.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland
Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland. Foto: Paul Tolenaar

Buurtzorg Jakoetsk wordt de nieuwste loot aan de internationale boom van Buurtzorg. De dag voor het interview heeft Jos de Blok geskyped met drie Russen uit Jakoetsk, de koudste stad in Siberië. Jakoetsk is de hoofdstad van Jakoetië, een gebied dat vijf keer zo groot is als Frankrijk. ‘Er wonen 950.000 mensen. Ga daar de gezondheidszorg maar eens goed organiseren’, zegt De Blok.

De Russen, twee vrouwen en een man, hebben de internationale bestseller Reinventing organizations van organisatieadviseur Frederic Laloux gelezen. Daarin figureert Buurtzorg als excellent voorbeeld. ‘Het zijn drie economen die hun hele leven voor een bank hebben gewerkt.

0
1317

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.