Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘We moeten toe naar meer regionale samenwerking’

Bert Bukman
Hij is als KPMG-adviseur nauw betrokken bij een aantal belangrijke projecten op het gebied van zorg-ict. Hylke Kingma: ‘We zouden soms wat meer regie moeten aanvaarden. Dat zou het proces enorm kunnen versnellen. Zowel in samenwerking als in gegevensuitwisseling.’
Hylke Kingma 660x440
Hylke Kingma, Director Digital Strategy & Digital Health bij KPMG. Foto: Allard de Witte
Premium

Het was een uitdagende opdracht

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. Wat mij betreft weer een artikel over bekende problematiek. Het is voor mij inmiddels duidelijk dat de marktwerking in de zorg belemmerend werkt voor basale ICT-infrastructuur toepassingen zoals gegevensuitwisseling in de zorg. Teveel belangen zorgen ervoor dat dit veel te langzaam van de grond komt. Daarmee zeg ik niet dat álle marktwerking in de zorg slecht is want ook ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat innovatiekracht wordt verhoogd door de markwerking, echter, we zouden op het gebied van gegevensuitwisseling niet alleen meer regie moeten aanvaarden (want dat gaat te langzaam m.i.) maar meer regie opgelegd moeten krijgen. Alleen dán gaan we er komen met de zo gewenste verbeteringen op het vlak van gegevensuitwisseling in de zorg. En passant kunnen we dan meteen de vereisten voor AVG/GDPR meenemen, want ook die zorgen voor een vertraging van het proces als we hierbij geen regie opgelegd krijgen. Wat mij betreft is VWS hierbij aan zet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.