Focus: ‘We raken de kern van kwaliteit’

De afdeling intensive care van het Radboudumc gebruikt nog maar tien kwaliteitsindicatoren om te sturen op kwaliteit. 'Met deze indicatoren kunnen we focussen op wat er echt toe doet', zeggen ziekenhuisbestuurder Leon van Halder en afdelingshoofd ic Hans van der Hoeven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IC Radboudumc schrapt honderd kwaliteitsindicatoren
Foto: by-studio/Fotolia

Een dashboard met slechts tien relevante kwaliteitsindicatoren. Met die tien indicatoren kan de raad van bestuur zicht krijgen op kwaliteit en bijsturen. Diezelfde kernset moet de zorgprofessional inzicht geven waar de belangrijkste risico’s liggen voor de kwaliteit en patiĆ«ntveiligheid. En de tien indicatoren vormen de basis voor een ander gesprek tussen raad van bestuur en medisch specialist over kwaliteit. Dat is het idee van het project ‘Sturen op kwaliteit’ van de NFU. De afdeling intensive care en de raad van bestuur van het Radboudumc gingen er twee jaar geleden mee aan de slag.

Kern van de thematiek

Raakt het gesprek

0
349

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.