Zeventig coassistenten aan de slag als medisch coach

Een aantal STZ-ziekenhuizen geeft invulling aan gezamenlijke besluitvorming of shared decision making door coassistenten in te zetten als medisch coach ter ondersteuning van patiënten. Medisch coaches kunnen patiënten helpen bij de vraag of een behandeling past in hun leven. De studenten ontwikkelen aan de zijde van de patiënt empathisch vermogen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Sociale onderneming MedGezel traint en begeleidt geneeskundestudenten en levert ‘medische coaches’ aan geïnteresseerde ziekenhuizen. Twee grote STZ-ziekenhuizen, waaronder OLVG, hebben het plan opgevat om lokaal invulling te geven aan het coschap door samen te werken met MedGezel en de coassistenten in te zetten ter ondersteuning van patiënten tijdens een consult. Volgens de directeur van MedGezel onderzoeken meer ziekenhuizen momenteel hoe geneeskundestudenten patiënten kunnen helpen bij een ziekenhuisbezoek in het kader van gezamenlijke besluitvorming.

Lastig in de praktijk

Gezamenlijke besluitvorming is bezig aan een opmars in ziekenhuizen. ‘Iedereen heeft het over het belang van gezamenlijke besluitvorming of shared decision making,

0
508

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.