Welkom zijinstromers

Ze studeren sneller af dan scholieren en brengen meer levenservaring mee. Om zijinstromers naar de zorg te lokken experimenteren werkgevers met kortere opleidingen, een beter leerlingensalaris en gezamenlijke stages.
Foto: Destina/Fotolia

‘Als we de personeelstekorten alleen aanvullen met jongeren, gaan we het niet redden’, zegt Marion Fisser, projectleider regionaal actieplan arbeidsmarkttekorten bij VBZ, de werkgeversvereniging voor zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Kennemerland-Amstelland-Meerlanden. De zorg rolt daarom de rode loper uit voor zijinstromers: strikt gedefinieerd werknemers uit andere sectoren, ruimer genomen ook werkzoekenden.

‘Zijinstroom is een belangrijke pijler in de opgave om de komende jaren 100.000 nieuwe medewerkers te vinden’, stelt ook directeur Jelle Boonstra van RegioPlus, de landelijke samenwerking van veertien regionale werkgeversverbanden. Er zijn simpelweg te weinig jongeren om de behoefte aan extra personeel te vervullen. Daar komt bij

0
378

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in