Werken aan tevreden personeel

Om het aantal medewerkers in de zorg op peil te krijgen, moeten nieuwe mensen worden aangetrokken. Maar dat is niet genoeg. Even belangrijk is te voorkomen dat het zittende personeel er de brui aan geeft. Dat kan op verschillende manieren.
Foto: Contrastwerkstatt/Fotolia

Als we nu niets extra en anders gaan doen, dreigt in 2022 een tekort van ongeveer 100 tot 125 duizend medewerkers in de zorg. Dat is de boodschap van het VWS-actieprogramma Werken in de Zorg, dat de ministers Bruno Bruins en Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis in maart presenteerden. Een van de oorzaken van het dreigende tekort is het, soms vroegtijdige, vertrek van medewerkers. Volgens het ministerie verhuisden vorig jaar zo’n 80.000 werknemers naar een werkgever buiten de zorg of ‘naar een uitkering’. Onderzoek van de arbeidsmarkt laat zien dat vooral de thuiszorg te kampen heeft met dit

0
64

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in