In de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener ‘opeens’ patiënt te zijn? Hoe ervaar je de zorg als je ‘aan de andere kant’ zit? Biedt dat nieuwe inzichten?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Moniek van Jaarsveld: 'We zijn bevoorrecht in Nederland.' Foto: Herbert Wiggerman
Twee keer heeft Moniek van Jaarsveld, bestuursvoorzitter Warande, de afgelopen zeven jaar een ingrijpende behandeling ondergaan. In 2010 werd borstkanker geconstateerd. ‘Heel prettig vond ik de one-stop aanpak en de begeleiding van de nurse practitioner. De onderzoeken en uitslagen gebeurden op één dag. Na de uitslag bedacht ik meteen dat ik in dit proces niet de drenkeling maar de stuurman wilde zijn. Het ziekenhuis hielp me goed met beslissen over de behandeling. Van elke optie, operatie, bestraling, chemo en hormoontherapie, werd mij verteld wat het risico was. Ik heb gekozen voor operatieve verwijdering van de tumor, chemo en bestraling.
0
69

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.