Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wetsvoorstel bevordering zorgcontractering: kritiek en wantrouwen

Thijs Rösken
Het kabinet wil het aantrekkelijker maken voor zorgaanbieders om een contract af te sluiten met zorgverzekeraars. Daarvoor is een wetsvoorstel in aantocht, waarin de vergoeding voor ongecontracteerde zorg in delen van de sector omlaag gaan. De Haagse plannen wakkeren een vuurtje aan bij partijen die vrezen voor ingrepen in de vrije artsenkeuze.
Ongecontracteerde Zorg A
VWS wil straks via een Algemene maatregel van Bestuur in de wijkverpleging de vergoeding voor ongecontracteerde zorg met een generiek percentage omlaag brengen. Foto: DGLimages/Getty Images/iStock
Premium

Het wetsvoorstel bevordering zorgcontractering zou

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.