‘Wij zijn hartstikke voor onderzoek naar praktijkvariatie’

Wetenschappers vinden dat het Zorginstituut Nederland (ZIN) onderzoek naar verschillen in zorgconsumptie frustreert. ZIN bestrijdt dat. Het zegt wel te willen, maar niet te mogen van de wet.
Foto: seb_ra/Getty Images/iStock

‘Vooral oncologen hadden en hebben een beroerde reputatie als het erom gaat zieke mensen allerlei narigheid aan te doen om ze vervolgens onnodig gehavend alsnog bij het graf af te leveren’, schrijft verpleeghuisarts en publicist Bert Keizer op 18 februari in NRC Handelsblad. Hij baseert zich op een onderzoek, in opdracht van het Zorginstituut Nederland, naar zinnige zorg rond het levenseinde. Een consortium van Radboudumc IQ Healthcare (IQH), VUmc en het Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL) heeft de medisch-specialistische zorg in de laatste levensfase bij mensen met long- of darmkanker onderzocht.

De onderzoekers constateren dat het aantal mensen dat

0
37

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in