WIJZE RAAD: Goed bestuur vergt goed samenspel

Bij GGZ NHN is een groot deel van de zorg in handen van ambulante teams. Je kunt je, net als bij netwerkzorg, afvragen hoe de raden van bestuur en toezicht zicht houden op de zorg die deze teams verlenen, in nauwe samenwerking met huisarts, maatschappelijk werk, politie, vrijwilligers enzovoorts.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het septembernummer wees adviseur Nikki Willemse erop dat een van de taken van de rvt is een bestuurder te kiezen die de medewerkers faciliteert in dit soort samenwerkingsverbanden.

Marijke van Putten is al jaren, eerst als directeur Innovatie en alweer zeven jaar als bestuurder van GGZ NHN, bezig geld en mensen vrij te maken voor behandeling van steeds meer ernstig zieke patiënten door FACT-teams zo dicht mogelijk bij huis. Zij plaatst meteen een kanttekening bij de vaststelling van Willemse. Oneindig veel belangrijker dan de individuele bestuurders, is het samenspel van de verschillende leden van de raad van bestuur, vindt

0
18

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.