Wijze raad

De Verpleegkundige adviesraad: dé plek om kennis te delen en problemen te melden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Na een gesprek met Eline de Kok, verpleegkundige en parttime VAR-adviseur bij V&VN, is het moeilijk voor te stellen dat er nog zorginstellingen zijn die niet enige vorm van verpleegkundige/verzorgende adviesraad (VAR) hebben. Toch zijn die er wel; volgens De Kok zijn er in totaal zo’n 175 VAR’s actief, het merendeel in ziekenhuizen. VAR’s zijn er met verschillende gradaties van zeggenschap en onder verschillende benamingen. De Kok is zelf voorzitter van het Verpleegkundig Convent, zoals de adviesraad bij het UMC Utrecht wordt genoemd, analoog aan het Medische Staf Convent. Ze werkt er als verpleegkundige op de longafdeling en heeft een

0
27

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.