Ziekenhuis zonder bedden

Het Mercy Virtual Care Center is het eerste compleet virtuele ziekenhuis ter wereld. Zorgvisie sprak met Randy Moore, CEO van Mercy Virtual. ‘We voorkomen dure ziekenhuisopnames en kunnen veel meer mensen zien met minder artsen.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Mercy Virtual Care Center

Ziekenhuisketen mercy is een van de vijf grootste ziekenhuisclusters van de Verenigde Staten en biedt zorg aan miljoenen patiënten per jaar. Het omvat 44 ziekenhuizen, meer dan zevenhonderd huisartsenpraktijken en poliklinische voorzieningen in de staten Arkansas, Kansas, Missouri en Oklahoma. Er werken 40.000 mensen, onder wie 2.000 artsen. Zo’n twaalf jaar geleden is een aantal leidinggevenden van Mercy bij elkaar gaan zitten om een strategie te ontwikkelen voor de toekomst. Dat groepje beslissers dacht na over hoe de volgende generatie gezondheidszorg vormgegeven zou worden. Zorg op afstand kwam naar voren als dé weg voorwaarts. Met dit inzicht investeerde Mercy in

0
276

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.