We zijn hier klaar voor alles’

Als bezoekers van luchthaven Schiphol de borden First Aid volgen, vinden ze boven in vertrekhal 2, aan het einde van de zestiende rij incheckbalies, het gezondheidscentrum van Airport Medical Services. Uitgerust met een seh, Travel Clinic en apotheek, biedt daar een team van artsen, apothekers en verpleegkundigen 24/7 medische zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het gezondheidscentrum op de luchthaven is een soort huisartsenpost, met alleen maar passanten. Foto: Jop Welling

Een vrouw wordt op een stretcher door de dubbele schuifdeuren de spoedpost van Airport Medical Services binnen gereden. ‘Bevangen door de hitte’, zegt verpleegkundige Mirjam Ruwette. Zij werkt sinds 2003 voor Airport Medical Services, een joint venture van Schiphol Group en KLM Health Services bv. ‘Ik heb het drie jaar geleden nog eens op een andere seh geprobeerd, maar ik ben snel weer teruggekomen’, vertelt de verpleegkundige. ‘Op Schiphol werken vind ik veel leuker. Er komen hier weliswaar gemiddeld wat minder zwaargewonden binnen dan op een seh in de grote stad, maar wat hier binnenkomt, is internationaal en altijd verrassend.

0
77

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.