Zorg als waarde

Is value based healthcare de reddingsboei van het zorgstelsel? Het is in ieder geval bijzonder dat professor Michael Porter ongeveer twee weken geleden volle zalen trok met een update over zijn gedachtengoed. Steeds meer bestuurders raken ervan overtuigd dat het aanbieden van zorg volgens het concept van value based healthcare toekomst heeft.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

De ideeën van Porter over value based healthcare zijn al meer dan tien jaar oud maar ze lijken actueler dan ooit. Ze sluiten namelijk aan bij maatschappelijke trends als emancipatie en participatie van patiënten/cliënten, technologische ontwikkelingen op het gebied van data-uitwisseling en data-communicatie en het ontstaan van nieuwe organisatievormen. Wie door de bril van value based healthcare kijkt, kan de puzzelstukjes in elkaar schuiven.

In dit magazine zegt Porter dat value based healthcare de enige manier is om te ontsnappen aan de almaar stijgende zorguitgaven. Hij predikt een holistische benadering. Geïntegreerde practice units moeten patiënten behandelen. Alle zorgverleners die bijdragen

0
37

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.