Wijze Raad

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Een rubriek over de vele partijen waarmee in de governance van zorgorganisaties rekening moet worden gehouden. Dit keer over de medezeggenschapgroep SamenSpraak van de Brabantse zorgorganisatie stichting Maasduinen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Bij de Brabantse zorgorganisatie stichting Maasduinen zijn ze aan het pionieren met ongekend brede medezeggenschap. Het idee kwam voort uit de herijking van de strategie zo’n twee jaar geleden, vertelt bestuurder Martin van de Ruit. ‘We laten mensen tegenwoordig zo lang mogelijk thuis wonen en verwachten zowel van de kinderen als anderen in hun sociale netwerk dat ze hun steentje bijdragen.’ Stichting Maasduinen wil daarom ‘het hart van de gemeenschap’ vormen in de vier dorpen waar zij locaties heeft: Kaatsheuvel, Loon op Zand, Rijen en Waalwijk en noemt haar vier afdelingen dan ook ‘Leefgemeenschappen’. De zorg en welzijn die Maasduinen

0
120

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.