Zorg, research en opleiding onder één dak

Bij de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie zijn zorg, research en opleiding volledig gecentreerd rond de patiënt en zijn ouders. Hun stem was leidend in de realisatie van wat 'het topcentrum in de wereld op het gebied van kinderoncologie moet worden'.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Foto: Herbert Wiggerman

Na tien jaar is het dan eindelijk zover. Op 18 mei hebben de eerste patiënten hun intrek genomen in het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) in Utrecht. ‘We noemen het geen ziekenhuis’, benadrukt Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur, ‘maar een centrum waar specialistische topzorg, research en academy bij elkaar komen. Uniek voor Nederland.’

Zo plezierig mogelijk

Zeshonderd kinderen per jaar krijgen kanker. Jaarlijks zijn ongeveer 900 kinderen tussen de 0 en 18 jaar onder behandeling in het PMC en 13.000 kinderen onder controle. Het betekent dat het centrum voor veel kinderen en

0
43

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.