Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Man twee dagen dood op toilet Atrium MC

Mark van Dorresteijn
In het Atrium Medisch Centrum in Heerlen heeft een bejaarde man twee dagen dood in een toilet gelegen. De zeer oude man was daar overleden aan een hartstilstand, bevestigde een woordvoerder van het Atrium na berichtgeving in de Limburgse kranten.
Man twee dagen dood op toilet Atrium MC

De man, die leed aan hart- en longklachten, had woensdag een afspraak op een poli. Voordien was hij naar het toilet gegaan, waar hij overleed. Hij werd daar pas vrijdagochtend ontdekt toen de wc-deur uit het slot werd gehaald.

Technische dienst

De toiletten in het openbare gedeelte van het ziekenhuis worden eenmaal per dag gereinigd. Donderdag ontdekte een schoonmaakster dat de wc-deur op slot zat. Ze vertelde het aan de portier, die de technische dienst inschakelde. Deze verzuimde echter om de deur te controleren. Vrijdag zag de schoonmaakster dat de deur nog steeds dicht was. Opnieuw haalde ze de portier erbij. Toen werd de wc wel opengemaakt en de politie ingeschakeld.

Niet op komen dagen

Dat de man zich woensdag niet voor zijn afspraak bij de poli had gemeld, deed geen alarmbellen rinkelen. Volgens de woordvoerster komt het vaak voor dat mensen niet komen opdagen op een afspraak. “Zoiets is hier nog nooit gebeurd”, zei de woordvoerder. “Het gaat om een man met een stevige ziektegeschiedenis, die ondanks zijn hoge leeftijd nog alles zelf wilde doen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Interessant zijn hier de grenzen van de verschillende processen en verantwoordelijkheden – een zeer lastige puzzel in publiek toegankelijke productiefaciliteiten annex bedrijfsverzamelgebouwen annex logistieke centra. Was de persoon al aangemeld bij de poli (in persoon of zelfstandig via een zuil?) en daarmee ‘in beeld’ en aanwezig onder verantwoording van een maatschap? Combinaties van menselijke tekortkomingen, systeemfouten en botte pech zullen blijven voorkomen. Maar een hiërarchisch processchema (onderdeel van kms) is voorwaardelijk voor risico-analyses en procesverbeteringen. Met extra inzet is het voor ziekenhuizen mogelijk eind 2012 een volwaardig VMS te hebben … (citaat IGZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.