Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Manager geeft te weinig

Redactie Zorgvisie
Werknemers krijgen maar in de helft van de gevallen het gedrag dat zij verwachten van hun manager. Dat concludeert coachingsbureau Krauthammer uit een online onderzoek.

Een van de steken die managers laten vallen, is dat zij volgens hun medewerkers fouten niet toegeven. Ze betrekken medewerkers te weinig bij het zoeken naar oplossingen van problemen, terwijl mensen dat juist belangrijk vinden. Medewerkers hechten er ook aan dat managers de juist voorwaarden creëren voor de uitvoering van een beslissing, maar ook daar schort aan het. En dat ze succes niet alleen afmeten aan resultaat, maar ook aan de manier waarop dat is behaald.

Lagere verwachtingen

Ondanks de tekortkomingen van de managers, hebben zeven van de tien medewerkers toch een goede relatie met hen. Opmerkelijk detail is dat Nederlandse werknemers minder teleurgesteld zijn in hun managers, omdat ze om te beginnen al lagere verwachtingen hadden.

Aan het onderzoek van Krauthammer hebben 350 respondenten deelgenomen in een aantal Europese landen. (Krista Kroon)

Lees ook:

Zorgmanager houdt van onzekerheid

‘Klagen over managers moet makkelijker’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.