Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Manager mag tijdens WK representatieve kleding eisen

AMSTERDAM - Uit onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl onder ruim achthonderd respondenten blijkt dat veel ondernemingen zullen optreden tegen werknemers die in een oranje voetbaltenue op hun werk verschijnen. Een groot aantal bedrijven heeft al een oranjekledingverbod afgekondigd, meldt de Telegraaf.

Ook het houden van voetbalpoules onder werktijd kan tot ontslag leiden. Van Gelderen, woordvoerder van de Landelijke Ontslaglijn en Ontslag.nl, stelt dat elke werkgever een wettelijk instructierecht heeft en op grond hiervan mag eisen dat de werknemers representatief op het werk verschijnen. Hij zegt in de Telegraaf: “Uiteraard is dit wel afhankelijk van het soort bedrijf en de functie. Een werkgever die wil verbieden dat werknemers zich enigszins oranje kleden, zoals een oranje stropdas, maakt weinig kans.”

Dreigen met ontslag

Tegen de doorgewinterde voetbalfan die in volledig oranje tenue naar kantoor komt, kan de baas maatregelen nemen als hij een oranjekledingverbod heeft afgekondigd. Volgens Van Gelderen kan de werkgever in een dergelijke situatie eisen dat de werknemer zich anders kleedt of zelfs dreigen met ontslag.

Details

Uit het onderzoek blijkt dat 22 procent van de werknemers zich zal beperken tot een oranje detail zoals een oranje stropdas. Slechts 16 procent zegt alle kledingvoorschriften te negeren en in oranje gehuld op het werk te verschijnen. (Telegraaf)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.